Normandiet

Vi havde planlagt en rejse til Normandiet i 2003.
Det havde været et ønske fra min side i mange år og i 2003 lod det sig gøre. Vi var 5 stykker som gik sammen og tog en tur sammen. På disse sider, vil vi dele erfaringerne med jer.

Rejsen gik fra fredag d. 10/10 2003 og til søndag d. 19/10. Dvs. det var uge 42, hvilket viste sig at være et godt tidspunkt at rejse på.

Uge 42 var ikke en helligdag i Frankrig, hvilket betød at priserne var meget rimelig, men vigtigst af alt, så var der så og sige ingen kø, nogen steder. Vi kunne gå lige ind.

Vi rejste fra Danmark kl 20.00 fredag aften. Det betød at vi kunne køre igennem Tyskland om natten, hvor trafikken ikke var så slem. kan varmt anbefales (på vejen hjem, ramte vi markant mere trafik i Tyskland)

Vi var 2 der kunne køre, så vi tog turen på skift. Det betød at vi skulle køre knap 1400 km i et hug.

Skulle vi gøre det idag, ville vi tage en overnatning i Tyskland eller Belgien.

Obs på at man skal betale nogle steder i Frankrig for at må køre på motorvejen. Dog som overraskede os mest, var at den sidste strækning fra grænsen til Frankrig og ud til selv Crandcamp-maisy er forholdsvis lang. Samlet brugte vi omkring 15 timer på at køre derned.
Vel ankommet til Grandcamp-maisy fandt vi vores lejlighed lige midt i byen.

Grandcamp-maisy er en lille by som ligger midt i invasionsområdet. Fra byen og til den amerikanske kirkegård i Colleville-sur-Mer, er der små 17 km, så man er tæt på alt.
Selve byen er en lille fiskerby med ca 2000 indbygger (2003) Om sommeren stiger indbyggertallet til små 8000 men da vi kom udenfor sæson, var der ikke særlig mange. - Det er en hyggelig by og der var en rigtig god havnefront med små intime Cafer og restauranter.

Helt klart en lille perle at besøge